Kutatás a papírformával szemben: Melyek a legmegbízhatóbb autómárkák? 

Ha Magyarországon, 10 embert megkérdezünk, szerintük melyik a legmegbízhatóbb autómárka, nagy valószínűséggel mind a 10 mást fog mondani.

Van, aki a japán autókra esküszik, míg sokan a német autók precizitásában bíznak, de egészen biztos, hogy elhangozna emellett az Alfa Romeo is, mely kifejezetten az ellenkezőjéről híres a köztudatban.  

Szerencsére nem szükséges szubjektív véleményekre hagyatkoznunk, hiszen a J.D. Power minden évben elkészíti a kutatást, melyben az autómárkák megbízhatóságát, a tulajdonosok pontos tapasztalataira alapozza.
A 2018-as eredmények 36 896 autótulajdonos bevonásával született meg.
A kutatás során arra voltak kíváncsiak, hogy az autó megvásárlása óta eltelt 3 évben mennyi, és milyen problémája volt a gépjárműnek.
A kutatás számunkra egészen meglepő eredményt hozott, bár még egyszer hangsúlyoznám: 3 éves autókról esik éppen szó.

Melyek a legmegbízhatóbb autómárkák

Tehát az eredmény a következő

1. Lexus
2. Porsche
3. Buick
4. Infiniti
5. Kia
6. Chevrolet
7. Hyundai
8. BMW
9. Toyota
10. Linkoln
11. Nissan
12. Honda
13. Audi
14. Industry Average
15. Mazda
16. Mercedes-Benz
17. Ford
18. MINI
19. GMC
20. Volkswagen
21. Acura
22. Jaguar
23. Volvo
24. Dodge
25. Ram
26. Subaru
27. Mitsubishi
28. Cadillac
29. Jeep
30. Fiat
31. Land Rover
32. Chrysler
Az amerikai kutatás eredménye egyáltalán nem a papírformát mutatja. 
Jól szerepeltek a Japánok, ami várható volt, viszont kifejezetten rossz helyezésekkel szerepel a német autó gyártás, a VW konszern, az első 32 helyből pl. csak hármat tudhat magáénak.
Nagy meglepetés viszont a második helyen szereplő Porsche, ami csak egyetlen ponttal maradt le a vezető Lexustól.
Ugyan a Porsche kifejezetten jól szerepelt, de a középkategóriás konszernmárkák csúnyán lemaradtak, míg a listában helyettük olyan márkák is szerepelnek, melyek a várakozásokat velük szemben igen csak felülmúlták.
Tehát az eredmény a következő
Szóval agy meglepetés, hogy az olasz autóipar mindig is gyengén teljesítő Fiat márkája feljött a 30. helyre, maga mögé utasítva még a Land Rovert és a Chryslert is.
Nem lehet tudni, hogy jelenleg mennyire mérvadó ez a kutatás, de az biztos, hogy a jövő használtautó eladási mintázatát jelentősen befolyásolhatja. 
Aki pedig 3 éves, vagy annál fiatalabb autót szeretne venni, jelenleg akkor jár a legjobban, ha a listán szereplő márkák közül válogat.

autovasarlastippek.hu